Juanita

Juanita

Axial and Volumetric

Upon approach, the two-story entry façade of this home has a brow that behaves like a baseball cap, providing protection from the busy arterial above. Entering from the private lane below, a welcoming entry bench and gate conceal a cloistered garden that surrounds a transparent entry pavilion. This leads to the literal spine of the house, an axis that parallels the shared property line where zoning setbacks maintain a protected view corridor to Lake Washington.

Designed for waterfront entertaining, the indoor/outdoor connections have been maximized with large sliding glass doors opening to cantilevered decks, a stair from the south deck leading to the dock and a ground level recreation room with an adjacent water feature reflecting the lake.  Indelibly, this lakefront residence is rooted in its location.

This project is nearing completion and we have included some photographs of the construction.